Előző bejegyzésünkben a leggyakoribb félelmek között azt is említettük, hogy sokan azért tartanak a felnőtt fogszabályozás gondolatától, mert nem szeretnének szégyenkezni a fogszabályozó készülék miatt. Pedig a mai csúcstechnológiának köszönhetően több olyan lehetőség is rendelkezésedre áll, amely teljesen láthatatlan! Nézzük is ezeket:

1) Az aligner típusú fogszabályozó készülékek olyan kivehető műanyag ívek (kupakoknak és síneknek is nevezik), amelyek átlátszóak, így viselés közben teljesen láthatatlanok.  Az eredeti aligner technológiát az amerikai Invisalign cég fejlesztette ki, rendelőnkben ilyen kezelést is kérhetsz.

A sínek drótok és rögzítés nélkül képesek kíméletesen a helyükre mozgatni a fogakat a 3D technológiával előre megtervezett folyamat szerint.

Felnőtt fogszabályozás

Milyen további előnyei vannak?

  • a fogszabályozás kevesebb kellemetlenséggel jár, mint a rögzített fogszabályzó készülékeknél
  • étkezéskor, fogmosáskor kiveheted, így nem kell extra figyelmet fordítanod ezekre
  • könnyen tisztíthatod a fogaidat és a készüléket is
  • sportoláskor is viselheted, mert nem sérti fel a szádat vagy az ínyedet
  • bármilyen fontos alkalom is áll előtted, kiveheted, de akár viselheted is, mert teljesen észrevehetetlen

Mi két típusát alkalmazzuk, a megoldandó problémától függően:

1/a) Az Invisalign rendszer alapozta meg az eredeti aligner technológiát, a többi hasonló készülék ennek mintájára készül. Speciális SmartTrack® anyagból készül, amely tökéletes illeszkedést és precíz fogmozgatást biztosít.

A komplex esetekben mindenképp ezt a megoldást javasoljuk az átlátszó készülékek közül.

1/b) MyClearBrace (MCB): a felnőtt fogszabályozás nálunk is kedvelt alternatívája. Az aligner ívek költséghatékonyabb verziójaként mi is sikeresen alkalmazzuk a könnyebben helyrehozható elváltozásoknál.

2) A fogak belső felületére rögzített fogszabályozók teljesen láthatatlanok beszéd vagy nevetés közben, csak te tudod, hogy odabent vannak és dolgoznak. 🙂

Itt is két típussal dolgozunk, egyiket az egyszerűbb, esztétikai célok eléréséhez, másikat a bonyolultabb esetekhez ajánljuk.

2/a) A Forestadent 2D Lingual az egyszerűbb nyelv felőli  készülék.

Leggyakrabban a felnőtt fogszabályozás területén használjuk, mert kifejezetten a kozmetikai, rövidebb kezelésekhez alkalmas.

Az egyik legnagyobb előnye, hogy a rendkívül lapos bracketteknek és azok lekerekített széleinek köszönhetően alig érezhető, nagyon kényelmes.

Az is mellette szól, hogy az előzetes vizsgálatok után gyorsan fel is tudjuk helyezni a fogszabályozót, mert előre gyártott elemekből áll.

2/b) Az Incognito a nyelv felőli fogszabályozók „Ferrarija” ugyanis luxus minőségű anyagokból, egyénre szabva gyártják le minden páciensnek. Ezért sokkal kényelmesebb is, mint az előre gyártott készülékek, mert alig emelkedik el a fogak felszínétől. A nehezebben helyrehozható problémákat is tudjuk vele orvosolni.

Ha mindezidáig csak az a félelmed tartott vissza a fogszabályozástól, hogy látszani fog a készülék a szádban amikor beszélsz vagy mosolyogsz, akkor most már tudod, hogy van megoldás!

Sőt, több opció közül választhatsz, persze a fogsorod állapotától és az elváltozások mértékétől is függ, mely kezelés a számodra legmegfelelőbb. Ezt az első konzultáció alkalmával úgyis felmérjük, és megbeszéljük veled a lehetőségeket.

Gyere el egy hozzánk Budapesten az Astoriához, és együtt kitaláljuk hogyan és mikorra lesz egészséges és tökéletes mosolyod!

Szuper, vágjunk bele! Bejelentkezem konzultációra