Előző bejegyzésünkben a leggyakoribb félelmek között azt is említettük, hogy sokan azért tartanak a felnőtt fogszabályozás gondolatától, mert nem szeretnének szégyenkezni a fogszabályozó készülék miatt. Pedig a mai csúcstechnológiának köszönhetően több olyan lehetőség is rendelkezésedre áll, amely teljesen láthatatlan! Nézzük is ezeket:

1) Az aligner típusú fogszabályozó készülékek olyan kivehető műanyag ívek (kupakoknak és síneknek is nevezik), amelyek átlátszóak, így viselés közben teljesen láthatatlanok.

A sínek drótok és rögzítés nélkül képesek kíméletesen a helyükre mozgatni a fogakat a 3D technológiával előre megtervezett folyamat szerint.

Felnőtt fogszabályozás

Milyen további előnyei vannak?

  • a fogszabályozás kevesebb kellemetlenséggel jár, mint a rögzített készülékeknél
  • étkezéskor, fogmosáskor kiveheted, így nem kell extra figyelmet fordítanod ezekre
  • könnyen tisztíthatod a fogaidat és a készüléket is
  • sportoláskor is viselheted, mert nem sérti fel a szádat vagy az ínyedet
  • bármilyen fontos alkalom is áll előtted, kiveheted, de akár viselheted is, mert teljesen észrevehetetlen

Mi két típusát alkalmazzuk, a megoldandó problémától függően:

1/a) Az Invisalign rendszer alapozta meg az eredeti aligner technológiát, a többi hasonló készülék ennek mintájára készül. Speciális SmartTrack® anyagból készül, amely tökéletes illeszkedést és precíz fogmozgatást biztosít.

A komplex esetekben mindenképp ezt a megoldást javasoljuk az átlátszó készülékek közül.

1/b) MyClearBrace (MCB): a felnőtt fogszabályozás nálunk is kedvelt alternatívája. Az aligner ívek költséghatékonyabb verziójaként mi is sikeresen alkalmazzuk a könnyebben helyrehozható elváltozásoknál.

2) A fogak belső felületére rögzített fogszabályozók teljesen láthatatlanok beszéd vagy nevetés közben, csak te tudod, hogy odabent vannak és dolgoznak. 🙂

Itt is két típussal dolgozunk, egyiket az egyszerűbb, esztétikai célok eléréséhez, másikat a bonyolultabb esetekhez ajánljuk.

2/a) A Forestadent 2D Lingual az egyszerűbb nyelv felőli  készülék.

Leggyakrabban a felnőtt fogszabályozás területén használjuk, mert kifejezetten a kozmetikai, rövidebb kezelésekhez alkalmas.

Az egyik legnagyobb előnye, hogy a rendkívül lapos bracketteknek és azok lekerekített széleinek köszönhetően alig érezhető, nagyon kényelmes.

Az is mellette szól, hogy az előzetes vizsgálatok után gyorsan fel is tudjuk helyezni a fogszabályozót, mert előre gyártott elemekből áll.

2/b) Az Incognito a nyelv felőli fogszabályozók „Ferrarija” ugyanis luxus minőségű anyagokból, egyénre szabva gyártják le minden páciensnek. Ezért sokkal kényelmesebb is, mint az előre gyártott készülékek, mert alig emelkedik el a fogak felszínétől. A nehezebben helyrehozható problémákat is tudjuk vele orvosolni.

Ha mindezidáig csak az a félelmed tartott vissza a fogszabályozástól, hogy látszani fog a készülék a szádban amikor beszélsz vagy mosolyogsz, akkor most már tudod, hogy van megoldás!

Sőt, több opció közül választhatsz, persze a fogsorod állapotától és az elváltozások mértékétől is függ, mely kezelés a számodra legmegfelelőbb. Ezt az első konzultáció alkalmával úgyis felmérjük, és megbeszéljük veled a lehetőségeket.

Gyere el egy hozzánk Budapesten az Astoriához, és együtt kitaláljuk hogyan és mikorra lesz egészséges és tökéletes mosolyod!

Szuper, vágjunk bele! Bejelentkezem konzultációra