Invisalign fogszabályozó rendszer

Az Invisalign egy amerikai fogszabályozási technológia, melyet világszerte több mint négymillió ember használ. A készülék teljesen átlátszó, nincsenek benne fém alkatrészek. A kezelés során kéthetente új, személyre szabott síneket használsz majd. A fogszabályozó sínek egyszerűen kivehetők, így a fogak tisztítása könnyebb, ezenkívül fontos életeseményeknél sem kell hordanod őket.

Az Invisalign előnyei

 1. Szinte láthatatlan

  A fogszabályzó készülék az Invisalign által kifejlesztett speciális műanyagból készül. Teljesen átlátszó, nincsenek benne fém drótok, bracketek vagy csavarok. Ezáltal közelről is alig látszik, hogy fogszabályzót hordasz.

 2. Kivehető

  Az Invisalign készülékek egy egyszerű mozdulattal kivehetők. Ennek több előnye is van.

  • Sokkal könnyebben és alaposabban lehet tisztítani a fogakat.
  • A készülék is egyszerűen tisztítható.
  • Ki lehet venni a készüléket amikor úgy érzed, hogy nem szeretnéd viselni – például étkezés során vagy akár egy fontos tárgyalás alatt.
 3. Egyedi

  Minden Invisalign kezelés egy virtuális 3D kezelési tervvel kezdődik, mellyel megmutatjuk neked, milyen lesz az új fogsorod. Sőt, a kezelési terv segítségével nemcsak azt láthatod, milyen lesz a végeredmény, hanem az egész folyamatot előre követheted. Minden egyes Invisalign fogszabályzót személyre szabottan készítünk el a fogsorról készített 3D scan alapján.

 4. Kényelmes

  A kezelés során általában kéthetente új sínt használsz. Minden új sínben kb. 0.2mm-rel arrébb állnak a kívánt fogak, ezáltal nyomja arrébb őket a készülék. A készülék tiszta műanyag, nem tartalmaz szájnyálkahártyát ingerlő fém drótokat vagy bracketeket, és a fogsorhoz tökéletesen idomul. Sport közben is gond nélkül használható, azaz nem kell attól tartani, hogy például kontakt sportok esetében az ívek felsértik az ajkadat vagy az ínyedet.

 5. Gyors és hatékony

  Az innovatív erőkifejtési technológiának köszönhetően az Invisalign bizonyos fogmozgatásokhoz ideálisabb, mint a rögzített fogszabályzók. Egy látogatás alkalmával átadunk akár nyolc heti adagot, azaz négy sínt fogívenként. Minimális kellemetlenséggel jár a fogszabályozási folyamat, és egy látogatás alkalmával kevesebb időt töltesz a fogorvosi székben.

Mennyibe kerül az Invisalign fogszabályozó?

Természetesen az Invisalign esetében is attól függ az fogszabályozás ára, hogy milyen problémát kell kezelni, illetve hány fogívre kell fogszabályzót készíteni. Az egy fogívre kiterjedő esztétikai korrekció már 330.000 forintból kivitelezhető. 1.290.000 forintért pedig egy komplett, két fogívre kiterjedő, korlátlan mennyiségű sínt magában foglaló kezelés is elvégezhető.

GYAKORI KÉRDÉSEK

Bármit. Az Invisalign rendszer étkezés előtt könnyedén eltávolítható, mert nincs felragasztva. A hagyományos fogszabályzók használatakor viszont több fajta ételről és italról le kell mondanod.
A fogszabályozás során különösen fontos a szájhigiénia. Az Invisalign használtával ez egyszerű, mert készülék kivehető, és ezért a fogak tisztítása sem okoz külön gondot – ellentétben a rögzített fogszabályzóval. Fontos, hogy minden esetben használj fogselymet is a fogmosás után.
Igen. Sokan azért választják felnőttkori fogszabályozáshoz az Invisalign rendszert, mert a sínek bármikor kivehetők, így nem jelent gondot egy hivatalos étkezés vagy tárgyalás.
Az  Invisalign fogszabályzó kezelést már kora tinédzser korban is el lehet kezdeni.
Nem fájdalmasabb, mint a hagyományos fogszabályzó kezelés. Minden fogszabályzó behelyezése után lehetséges, hogy enyhe irritáló, nyomásszerű érzést fogsz tapasztalni – ez természetes, és általában pár nap alatt elmúlik.
Nem. Az Invisalign kezeléshez a fogszabályzó szakorvosoknak speciális képzést kell elvégezniük és csak a minősítés megszerzése után használhatják a technológiát.

Igen. Az Invisalign fogszabályzót te is bármikor kiveheted, amikor nincs szükséged rá, például étkezéskor, fogmosáskor vagy akár egy fontos találkozó előtt.

Étkezés és fogmosás alatt kiveheted, de akár egy fontos találkozó vagy tárgyalás alatt is. Ezeken kívül a készüléket a kezelés teljes időtartama végig hordani kell, legalább napi 22 órán át.

A legegyszerűbb fogkefével tisztítani, majd leöblíteni langyos vízzel. Ezután használhatsz speciális Invisalign tisztítókristályt vagy fogszabályzó tisztító tablettákat.

Általában 6-8 hetente kell kezelésre járni – ilyenkor ellenőrizzük a haladást és megkapod az következő Invisalign síneket. Az innovatív technológiának köszönhetően ugyanakkor egy látogatás alatt kevesebb időt kell a fogorvosi székben töltened.

Igen, az Invisalign technológia segítségével gyorsan és egyszerűen zárhatók a fogak közötti rések.

Igen. Néhány esetben rögzítőket kell illeszteni a fogakhoz, ezek színe megegyezik a fogakéval.

A retenciós készülék segít abban, hogy a fogak az új helyükön maradjanak. Az Invisalign kezelés után is javasoljuk a retenciós készülék használatát.

Igen. Lehetséges a váltás, sőt, akár más rendszerrel is lehet kombinálni. Keress fel minket a rendelőnkben hogy megbeszélhessük a részleteket.

SZERETNÉD TUDNI, SZÁMODRA MELYIK AZ IDEÁLIS FOGSZABÁLYOZÓ KÉSZÜLÉK? KÉRJ ITT IDŐPONTOT SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓRA!