Média megjelenések

nlc.hu

Mit csináljanak a fogszabályzósok a karantén alatt?

Két hónap kimaradás nem gond, hiszen általában ennyi a normál kontrollok közötti időszak.

Jól vagyok magazin

Foglalkozni kell a furcsa nyeléssel

Miből ismerhető fel és hogyan orvosolható a nyelvlökéses nyelés?

csalad.hu

Selypítés, rossz testtartás, fejfájás – mi lehet a háttérben?

A nyelvlökéses nyelés a beszédre, a fogsorra és a testtartásra is negatív hatással bír. Több gyermeket érint, mint gondolnánk.

marieclaire.hu

Helytelen nyelés állhat számos egészségügyi probléma hátterében

Dr. Balla László fogorvos szeretne összehozni egy szakember csapatot, akik összetetten foglalkoznak a nyelvlökéses nyelés orvoslásával.

nlc - nlc.hu

Videointerjú: a felnőtt fogszabályozás lehetőségei

Akár már hat hónap alatt látványos eredményt lehet elérni láthatatlan fogszabályozással. Videointerjú Dr. Balla Lászlóval az nlc.hu-n.

Test és Lélek magazin

Fogimplantátum behelyezésénél feltétlen fogat kell húzni?

Ha fogsorból hiányzik egy fog, a mellette lévő ép fogak gyakran birtokba veszik az üres helyet. Fogszabályzással viszont lehet olyan megoldást találni, ami nem jár ép fog kihúzásával.

Jól vagyok magazin

Mit jelent pontosan az esztétikai fogszabályozás?

Az esztétikai fogszabályozás, másnéven gyors fogszabályozás során során csak az első 4-6 fogat szabályozzuk, a hátsó őrlőfogakhoz nem nyúlunk.

Jól vagyok magazin

Már elmúltam 18 éves, de zavar a kusza fogsorom. Ebben az életkorban lehet még tenni valamit?

A kezelést tulajdonképpen bármikor el lehet kezdeni, amikor a szakorvos javasolja, illetve ha úgy érezzük, szükségünk van rá.

csalad.hu (online)

Menő lett a fogszabályzó

A kamaszok maguk kérik, hogy nekik is tegyenek fel olyan szerkezetet, ami helyreigazítja a kusza fogsort. Nem csoda, hiszen ma már különböző színű, sőt, ízesített lenyomatanyagú változatban is elérhetőek a fogszabályzók.

Marie Claire (online)

Fogfehérítés fogszabályozás után

Amikor hosszú idő után végre lekerül a rögzített fogszabályzó a fogainkról, mindenki szeretné, hogy a fogai ne csak katonás sorban álljanak, de visszanyerjék eredeti, ragyogó fehér színüket.

Fanny magazin

Esküvőm lesz ősszel, és szeretném, ha a fogaim is tökéletesek lennének. Ez lehetséges?

Van olyan lehetőség, amivel felgyorsítható a fogszabályozás menete. Elsősorban a be- vagy előrefelé álló, illetve az elfordult fogaknál javasoljuk ezt a módszert.

Fanny magazin

Mit jelent pontosan a láthatatlan fogszabályzó?

Bizonyos esetekben van lehetőség arra, hogy a kívülállók számára alig észrevehető módon történjen a fogszabályzás.

Fanny magazin

Néhány nappal a fogszabályozó felkerülése után a drótok miatt fájdalmat éreztem. Mit kell tennem?

Ez teljesen normális jelenség, nem kell megijedni tőle. A szakemberek emiatt szokták javasolni, hogy a páciens az első napokban alkalmazzon speciális étrendet, és kerülje a túl sok rágást igénylő élelmiszereket.

Fanny magazin

Mikor érdemes a fogszabalyozást elkezdeni?

Létezik olyan életkor, amikor már tanácsos kikérni a szakember véleményét a témában. Az Amerikai Fogszabályozó Szakorvosok Társasága ezt hétéves korra teszi.

Test & Lélek magazin

Inkább az orvos

Már egy ideje hordom a fogszabályozót, de az egyik harapásnál kipattanta drót a brekettbol. Én is visszarakhatom?

Marie Claire (online)

Milyen az élet a fogszabályzóval?

Megszokható. Sőt, ahogy telik az idő, egyre kevésbé vesszük észre a rögzített fogszabályzó jelenlétét a szánkban. Egy azonban biztos: a mindennapi szájápolásra ilyenkor sokkal tudatosabban kell odafigyelnünk. Dr. Balla László fogszabályzó szakorvossal a szájhigiénia fontosságáról beszéltünk a fogszabályzás ideje alatt.

Fanny

Segít, mégsem látszik?

Hiába lesz szép és mutatós a fogszabályozás eredménye, sokakban ellenérzést kelt magának a készüléknek a viselése, hiszen beszéd és mosolygás közben is látszik. Jó tudni, hogy bizonyos esetekben van lehetőség arra, hogy a kívülállók számára alig észrevehető módon történjen a beavatkozás.

Marie Claire (online)

A fogszabályzó ma már státusszimbólum

A kiskamaszok között ma már többen vannak fogszabályzót viselők, mint azok, akiknek fogazatát nem díszítik fém- vagy porcelángyűrűk. A fogszabályzó szinte már státuszszimbólummá vált, a tinik büszkén viselik. Ennek köszönhetően a fog- és ínybetegségek felnőttként kevésbé érintik majd őket.

Marie Claire (online)

Fogszabályzás felnőttkorban

Ha nem volt lehetőségünk gyerekkorban fogszabályzással az ideális harapást elérni, amitől nemcsak a mosolyunk lesz szebb, de a rágás szempontjából a fogaink helyzete is optimálissá válik, felnőttkorban sem késő felkeresni a fogszabályzó szakorvost.

Marie Claire

Fogszabályozó harmincévesen?

A középiskolás FIATALOKNÁL már státuszszimbólumnak számít a fogszabályzó viselete, és egyre több harmincas nő is szinte ékszerként tekint rá. A tökéletes fogsor nemcsak szép, de a későbbi bajok megelőzésére is szolgál. FELNŐTTKORBAN sem késő tehát felkeresni a fogszabályozó szakorvost.

Fanny

Miért fontos a fogszabályozás?

A fogszabályozásnak nem csak esztétikai okai lehetnek. Érdemes sorba állítani a fogakat, mert így nemcsak szebbek, hanem jobban is tisztíthatóak lesznek. Így csökken a fogszuvasodás és a fogágybetegségek kialakulásának valószínűsége. Sokakban felmerül a kérdés: mikor kell elkezdeni a kezelést?

Test&Lélek

A szép mosolyért

Gyors fogszabályozásnak is nevezzük ezt az eljárást. Ilyenkor csak az első 4-6 fogat szabályozzuk, a hátsó őrlőfogakhoz nem nyúlunk. A hagyományoshoz képest sokkal kényelmesebb megoldás, mert sem a rágással, sem az állkapocsízülettel nem lesz problémája a páciensnek. Arra törekszünk, hogy a legrövidebb idő alatt a legjobb eredményt érjük el.