Rendelőnkben nem csak felnőtt fogszabályozást és gyermek fogszabályozást végzünk, hanem fogfehérítést is, szakképzett dental higiénikus segítségével. Ha már gyönyörűen sorban állnak a fogaid miért ne legyenek vakítóan fehérek is a maximális esztétikai hatás elérése érdekében?

Rendelőnkben az amerikai Beyond fogfehérítő rendszert használjuk, mert:
– kíméletes a fogakhoz
– minimum 2 árnyalatot hatásosan fehérít
– tartós lesz az eredmény
– 1 óra alatt elkészül
– jók a hosszú távú tapasztalatok, méltán nyert több elismert díjat Amerikában

A bevásárlóközpontok helyett érdemes fogászati rendelőben elvégezni a fogfehérítést. Nem mindegy, hogy a fogak és a fogíny milyen állapotban van, ezt pedig csak szakember tudja felmérni. Sokkal szebb eredményt tudunk elérni, ha a fogfehérítés előtt a fogkövet eltávolítjuk, és a fogakat polírozzuk.

Mire figyeljünk a fogfehérítés után?

Az első hetekben a fogak könnyen elszíneződhetnek. Ebben az időszakban kerüld a dohányzást és az olyan ételek és italok fogyasztását, amelyek egy fehér blúzon is foltot hagynának.
▪ színezéket tartalmazó ételek, italok: kávé(ha a kávéról nem tudsz lemondani, jó praktika szívószállal inni 🙂 ), tea, vörösbor, bogyós és sötét gyümölcsök, zöldségek, valamint ezek levei (eper, áfonya, cékla, bab, káposzta, stb.), csokoládé, édességek, rágó gumi, likőrök, szószok (piros paprikát és olajat tartalmazó készítmények), dresszingek
▪ savas ételek, italok: cola, citrusok, paradicsom, paradicsomos készítmények
▪ színezéket tartalmazó termékek: színezett fogkrém, szájvíz, chlorhexidine, dohány (cigaretta, pipa, stb)
▪ Szintén kerülendõ az ajakrúzs használata a fogfehérítés után két hétig.

A kezelés után fogszín kímélő diéta javasolt:

● tészta vagy rizs vajjal
● csirkemell, főtt sonka
● krumpli, alma, körte

A fogfehérítést követõ napon néhány páciens a fogak érzékenységérõl számolt be, ezért a fogfehérítés utáni napon nem ajánlott a forró ételek és a hideg italok fogyasztása. A panaszok minden esetben maguktól, legkésõbb a fogfehérítés utáni második napra elmúlnak.

Javasoljuk, hogy közvetlenül a fogfehérítés után kálium-nitrát tartalmú fogkrémet használj, mert ez az anyag behatol a pulpakamrába, és közvetlenül ott fejti ki érzékenység-csökkentõ hatását. Ilyen fogkrém például a Sensodyne.