Mivel ezt a bejegyzést olvasod, valószínűleg abban a fázisban vagy, amikor már tudod, hogy szükséged lenne fogszabályozásra, de még hezitálsz.
Sok felnőtt páciensünk is fenntartásokkal érkezik az első konzultációnkra, mert ezer kérdés kavarog a fejében:

  • Nem fogom szégyellni magam fogszabályozóval?
  • Fájni fog?
  • Nem tart túl sokáig?
  • Nem romlanak el a fogaim tőle?
  • Megéri az árát?

Ahogy a konzultáción is átbeszéljük a pácienssel a félelmeit, és választ adunk a felmerülő kérdésekre, most itt is megválaszoljuk a leggyakoribb kérdéseket, és eloszlatjuk a kételyeidet.

Nem fogom szégyellni magam fogszabályozóval?

Nem, több okból sem!
Ha nem szeretnél fém fogszabályozót viselni, akkor számos olyan fogszabályozó készülékből is választhatunk a kezelésedhez, amelyek esztétikusak vagy akár teljesen láthatatlanok.

Például a Damon és Empower készülékek esetében átlátszó/fogszínű bracketteket is tehetünk az elülső fogakra, vagy akár az összesre.

A fogak belső felületére rögzített készülékek (egyszerű és komplex) kívülről teljesen láthatatlanok.

Az aligner típusú készülékek átlátszó műanyag ívek (más néven kupakok vagy sínek), amelyek kivehetőek, felhelyezve pedig egyáltalán nem látszik, hogy fogszabályozót viselsz. Nálunk a MyClearBrace és Invisalign megoldásai közül választhatsz, ha számodra ez a megfelelő kezeléstípus.

Mindemellett a fogszabályozónak ma már nem az a megítélése, mint 20-30 évvel ezelőtt, nem csúfolódás tárgya, egyenesen menőnek számít. A külföldi sztárok is előszeretettel tetetik helyre a fogaikat felnőttkorban, akár 40-50-60 évesen is. Tom Cruise 40 évesen kezdte el a kezelést, Faith Hill (másodszorra) 45 évesen, Faye Dunaway 61 évesen vágott bele a fogszabályozásba! Ők is tudták, hogy sosem késő!

A hazai hírességek sem kivételek, mi többek között ByeAlex mosolyán dolgozhattunk, és 2 év után hatalmas a különbség! Ugye, hogy megérte? 🙂

Fájni fog?

A legtöbb páciensünk – akik szintén féltek a lehetséges fájdalomtól – azt mondta, hogy a készülék felhelyezése és az aktiválások (beállítások) után 1-2 napig érzékenyek a fogaik, de ez a kellemetlenség hamar el is múlik. Mivel a fogszabályozóval a fogakat mozgatjuk, és közben a csontozat is alakul, így elkerülhetetlen a testünk reakciója, de ez legtöbb esetben nem fájdalom, csak kellemetlenség formájában nyilvánul meg.

Ezt egyik hölgy páciensünk, Flanek Mira mondta a kezelése után:

„Lacit már régóta ismerem. Nagyon érti a munkáját és egy nagyon vicces figura. Mindig szép lassan elmondta, hogy mi lesz, mit fog csinálni rajtam. Az elején izgultam sebes lesz-e a szám tőle, szoros lesz-e, fájni fog-e amikor felrakják a fogszabit, de ebből egyik sem igaz. Nekem nem fájt és alig éreztem valamit.”

Persze, mindenki máshogy reagál az ingerekre, máshol van a fájdalomküszöbünk. Mindenesetre mi arra törekszünk, hogy a legkisebb kellemetlenség mellett érjük el a célt, és ne csak a végén, hanem a kezelés alatt is legyen kedved mosolyogni.

Nem tart túl sokáig?

Mihez képest? Egy esztétikai kezelés – amellyel kisebb problémákat orvosolunk – akár 5-6 hónap alatt is kivitelezhető, a komolyabb rendellenességeket is már akár egy-másfél év alatt helyre tudjuk hozni.
Ezen az oldalon több olyan előtte-utána esetet mutatunk be, amelyek hűen tükrözik, hogy milyen „súlyosnak” tűnő állapotokat is relatíve gyorsan kezelni tudunk a megfelelő készülékkel.
Természetesen az utógondozást, azaz a retenciós fázist sem felejtjük ki a teljes kezelési időből, mert rendkívül fontos a retenciós készülék használata ahhoz, hogy a csodás végeredmény örökre meg is maradjon, és ne vesszen kárba a befektetett idő, pénz és energia.

Nem romlanak el a fogaim tőle?

Nem, ha megfelelően tisztítod a fogaidat minden nap. Ebben a bejegyzésben minden infót összeszedtünk, hogy mire kell figyelned és hogyan kell ápolnod a fogaidat a fogszabályozó kezelés alatt. Mi minden rögzített készüléket úgy helyezünk fel, hogy az ne okozhasson károsodást a fogakban megfelelő ápolás mellett.

Megéri az árát?

Hisszük, hogy igen, különben nem csinálnánk! A bizonyíték pedig a pácienseink elégedett mosolya a kezelés végén, amikor beérik a közös munka gyümölcse, és egészséges fogazattal, csodás mosollyal és magabiztosan folytathatják a mindennapjaikat úgy, hogy tudják: mindent megtettek a fogaik egészsége érdekében!

Ha egyéb kérdések is motoszkálnak a fejedben, vagy többet szeretnél tudni a felnőtt fogszabályozás lehetőségeiről, gyere el hozzánk egy konzultációra. Segítünk eloszlatni az aggályaidat, felmérjük a fogaid állapotát, és meghatározzuk a számodra legjobb kezelési módot. Várunk szeretettel Budapesten az Astoriánál!

Ne félj belevágni, a fogszabályozó kezelés életed egyik legjobb döntése lehet!

Bejelentkezem konzultációra!