Empower Fém és Empower Clear/Kerámia fogszabályozó készülékek

A Damon rendszer költségkímélőbb, de minőségi alternatívái az Empower márka fogszabályozói. Az új generációs, a fogak külső felszínére rögzített készülékek egyik kedvelt képviselője, amely szintén önligírozó technológiával működik, és előszeretettel használjuk a felnőtt fogszabályozás területén. A hagyományos készülékeknél használt gumigyűrűkkel (ligatúrák) ellentétben egy speciális zárrendszer tartja a helyén a fogszabályozó íveket, amelyek ennek köszönhetően lazábban helyezkednek el a brackettekben, és minimális súrlódással, jóval kisebb erővel mozognak, ez az önligírozás.
Elsősorban kisebb és közepes fogtorlódás esetén alkalmazzuk, jelentősebb torlódás megoldására a Damon készülékeket javasoljuk.

A pácienseink igényeinek megfelelően az Empower Fém és az Empower Clear/Kerámia bracketteket gyakran kombináljuk is egymással, például csak az első fogakra helyezünk átlátszó kerámia bracketteket, a kevésbé szembetűnő fogakon fémeket is alkalmazhatunk.
Az átlátszó vagy fogszínű bracketteknek köszönhetően azonban az Empower Clear/Kerámia sokkal esztétikusabb megjelenést kölcsönöz.
(Egy jelentős különbség van a Damon és az Empower kerámia brackettjei között: utóbbinál az önzáró rész fémből, míg előbbinél ez is kerámiából készül.)

Az Empower készülékek előnyei:

  • A legtöbb esetben az Empower készülékekkel foghúzás nélkül is elérhető a kívánt eredmény.
  • Kevesebb kellemetlenséggel, enyhébb nyomásérzéssel jár a fogak mozgatása, hiszen a drótívek kisebb erővel dolgoznak.
  • Az aktiválások gyorsabban elvégezhetőek, így a páciens kevesebb időt tölt alkalmanként a fogorvosi székben.
  • Ritkábban van szükség a beállításokra, mint a hagyományos készülékek esetében.
  • A fogak könnyebben tisztán tarthatóak, a gumigyűrűk nélkül a lepedék kevésbé rakódik le a brackettek körül.
  • Gyorsabban érhető el a kitűzött cél, a fogak gyorsabban kerülnek a helyükre.
SZERETNÉD TUDNI, SZÁMODRA MELYIK AZ IDEÁLIS FOGSZABÁLYOZÓ KÉSZÜLÉK? KÉRJ ITT IDŐPONTOT SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓRA!