Fogszabályzó szakorvosi rendelőnk 2020. május 4-től újra fogadja régi és új pácienseit. Már a vírus megjelenése előtt is a rendkívül szigorú egészségügyi és higiénés szabályozásoknak megfelelve műdöktünk, május óta ezenefelül extra biztonsági rendelkezéseket vezettünk be.

A torlódások elkerülése és a személyes kontaktusok minimalizálása érdekében egyszerre csak egy páciens tartózkodhat a rendelőben. Ezért csökkentettük a napi kezelések számát és minden esetben megköveteljük a pontos érkezést. Aki késik, azt sajnos nem tudjuk ellátni, mert ezzel akár a következő pácienst is veszélyeztethetnénk. Mindenkitől elvárjuk, hogy egyedül érkezzen, kizárólag a gyerekek számára engedélyezett egy kísérő.

A páciensek csak maszkban léphetnek a rendelő területére. Érkezés után alapos kézfertőtlenítésen kell átesniük, melyet ellenőrzünk. A kézfertőtlenítéshez mi biztosítjuk a a legszigorúbb higiéniai előírásoknak megfelelő fertőtlenítőszert.

A jelenleg érvényes jogszabályok értelmében nem kérünk a pácienseinktől negatív COVID tesztet, egy alapos kérdőív kitöltése azonban minden alkalommal kötelező. A kérdőivben megbizonyosodunk arról, hogy minden vendégünk láz és hőemelkedés mentes, nem fordult elő nála köhögés, nehézlégzés, torokfájás vagy fejfájás. Szintén nyilatkozniuk kell , hogy a rendelést megelőző 14 napban nem került személyes kontaktusba került olyan emberrel, aki koronavírussal fertőzött, valamint nem járt külföldön.

Ha megbizonyosodtunk arról, hogy a kezelés ha nem COVID rizikós, akkor a kezelést egy egyperces, 1%-os Hyperol oldatos öblögetéssel kezdjük. Ez az eljárás a tapasztalatok szerint valamelyest írtja a vírusokat a szájüregben.

Minden kollégánk az egész rendelés ideje alatt maszkot visel. A kezelés során fokozott figyelmet fordítunk a minél kevesebb szükségtelen személyes kontakustra. Minden páciens után alaposan átszellőztetjük a rendelőt. A műszereket és eszközöket minden egyes páciens után az előírásoknak megfelelően sterilizáljuk. Természetesen minden kezelés után elvégezzük az előírások szerinti kézfertőtlenítést.

A bevezetett intézkedések nincs semmilyen hatással a fogszabályzó kezelések árára.

A legfőbb célunk a biztonság, Ezúton is szeretnénk megköszönni minden egyes páciensünknek az eddigi együttműködést. Bízunk benne, hogy az élet hamarosan visszatér a normális kerékvágásba. Addig is mi mindent megteszünk, hogy a lehető legnagyobb eséllyel kerüljük el a fertőzést.

Szeretnék én is szép fogakat!