Média megjelenések2018-11-26T10:01:20+00:00

Média megjelenések

Test & Lélek magazin

Inkább az orvos

Már egy ideje hordom a fogszabályozót, de az egyik harapásnál kipattanta drót a brekettbol. Én is visszarakhatom?

Marie Claire (online)

Milyen az élet a fogszabályzóval?

Megszokható. Sőt, ahogy telik az idő, egyre kevésbé vesszük észre a rögzített fogszabályzó jelenlétét a szánkban. Egy azonban biztos: a mindennapi szájápolásra ilyenkor sokkal tudatosabban kell odafigyelnünk. Dr. Balla László fogszabályzó szakorvossal a szájhigiénia fontosságáról beszéltünk a fogszabályzás ideje alatt.

Fanny

Segít, mégsem látszik?

Hiába lesz szép és mutatós a fogszabályozás eredménye, sokakban ellenérzést kelt magának a készüléknek a viselése, hiszen beszéd és mosolygás közben is látszik. Jó tudni, hogy bizonyos esetekben van lehetőség arra, hogy a kívülállók számára alig észrevehető módon történjen a beavatkozás.

Marie Claire (online)

A fogszabályzó ma már státusszimbólum

A kiskamaszok között ma már többen vannak fogszabályzót viselők, mint azok, akiknek fogazatát nem díszítik fém- vagy porcelángyűrűk. A fogszabályzó szinte már státuszszimbólummá vált, a tinik büszkén viselik. Ennek köszönhetően a fog- és ínybetegségek felnőttként kevésbé érintik majd őket.

Marie Claire (online)

Fogszabályzás felnőttkorban

Ha nem volt lehetőségünk gyerekkorban fogszabályzással az ideális harapást elérni, amitől nemcsak a mosolyunk lesz szebb, de a rágás szempontjából a fogaink helyzete is optimálissá válik, felnőttkorban sem késő felkeresni a fogszabályzó szakorvost.

Marie Claire

Fogszabályozó harmincévesen?

A középiskolás FIATALOKNÁL már státuszszimbólumnak számít a fogszabályzó viselete, és egyre több harmincas nő is szinte ékszerként tekint rá. A tökéletes fogsor nemcsak szép, de a későbbi bajok megelőzésére is szolgál. FELNŐTTKORBAN sem késő tehát felkeresni a fogszabályozó szakorvost.

Fanny

Miért fontos a fogszabályozás?

A fogszabályozásnak nem csak esztétikai okai lehetnek. Érdemes sorba állítani a fogakat, mert így nemcsak szebbek, hanem jobban is tisztíthatóak lesznek. Így csökken a fogszuvasodás és a fogágybetegségek kialakulásának valószínűsége. Sokakban felmerül a kérdés: mikor kell elkezdeni a kezelést?

Test&Lélek

A szép mosolyért

Gyors fogszabályozásnak is nevezzük ezt az eljárást. Ilyenkor csak az első 4-6 fogat szabályozzuk, a hátsó őrlőfogakhoz nem nyúlunk. A hagyományoshoz képest sokkal kényelmesebb megoldás, mert sem a rágással, sem az állkapocsízülettel nem lesz problémája a páciensnek. Arra törekszünk, hogy a legrövidebb idő alatt a legjobb eredményt érjük el.