Média megjelenések

csalad.hu (online)

Menő lett a fogszabályzó

A kamaszok maguk kérik, hogy nekik is tegyenek fel olyan szerkezetet, ami helyreigazítja a kusza fogsort. Nem csoda, hiszen ma már különböző színű, sőt, ízesített lenyomatanyagú változatban is elérhetőek a fogszabályzók.

Marie Claire (online)

Fogfehérítés fogszabályozás után

Amikor hosszú idő után végre lekerül a rögzített fogszabályzó a fogainkról, mindenki szeretné, hogy a fogai ne csak katonás sorban álljanak, de visszanyerjék eredeti, ragyogó fehér színüket.

Fanny magazin

Esküvőm lesz ősszel, és szeretném, ha a fogaim is tökéletesek lennének. Ez lehetséges?

Van olyan lehetőség, amivel felgyorsítható a fogszabályozás menete. Elsősorban a be- vagy előrefelé álló, illetve az elfordult fogaknál javasoljuk ezt a módszert.

Fanny magazin

Mit jelent pontosan a láthatatlan fogszabályzó?

Bizonyos esetekben van lehetőség arra, hogy a kívülállók számára alig észrevehető módon történjen a fogszabályzás.

Fanny magazin

Néhány nappal a fogszabályozó felkerülése után a drótok miatt fájdalmat éreztem. Mit kell tennem?

Ez teljesen normális jelenség, nem kell megijedni tőle. A szakemberek emiatt szokták javasolni, hogy a páciens az első napokban alkalmazzon speciális étrendet, és kerülje a túl sok rágást igénylő élelmiszereket.

Fanny magazin

Mikor érdemes a fogszabalyozást elkezdeni?

Létezik olyan életkor, amikor már tanácsos kikérni a szakember véleményét a témában. Az Amerikai Fogszabályozó Szakorvosok Társasága ezt hétéves korra teszi.

Test & Lélek magazin

Inkább az orvos

Már egy ideje hordom a fogszabályozót, de az egyik harapásnál kipattanta drót a brekettbol. Én is visszarakhatom?

Marie Claire (online)

Milyen az élet a fogszabályzóval?

Megszokható. Sőt, ahogy telik az idő, egyre kevésbé vesszük észre a rögzített fogszabályzó jelenlétét a szánkban. Egy azonban biztos: a mindennapi szájápolásra ilyenkor sokkal tudatosabban kell odafigyelnünk. Dr. Balla László fogszabályzó szakorvossal a szájhigiénia fontosságáról beszéltünk a fogszabályzás ideje alatt.

Fanny

Segít, mégsem látszik?

Hiába lesz szép és mutatós a fogszabályozás eredménye, sokakban ellenérzést kelt magának a készüléknek a viselése, hiszen beszéd és mosolygás közben is látszik. Jó tudni, hogy bizonyos esetekben van lehetőség arra, hogy a kívülállók számára alig észrevehető módon történjen a beavatkozás.

Marie Claire (online)

A fogszabályzó ma már státusszimbólum

A kiskamaszok között ma már többen vannak fogszabályzót viselők, mint azok, akiknek fogazatát nem díszítik fém- vagy porcelángyűrűk. A fogszabályzó szinte már státuszszimbólummá vált, a tinik büszkén viselik. Ennek köszönhetően a fog- és ínybetegségek felnőttként kevésbé érintik majd őket.

Marie Claire (online)

Fogszabályzás felnőttkorban

Ha nem volt lehetőségünk gyerekkorban fogszabályzással az ideális harapást elérni, amitől nemcsak a mosolyunk lesz szebb, de a rágás szempontjából a fogaink helyzete is optimálissá válik, felnőttkorban sem késő felkeresni a fogszabályzó szakorvost.

Marie Claire

Fogszabályozó harmincévesen?

A középiskolás FIATALOKNÁL már státuszszimbólumnak számít a fogszabályzó viselete, és egyre több harmincas nő is szinte ékszerként tekint rá. A tökéletes fogsor nemcsak szép, de a későbbi bajok megelőzésére is szolgál. FELNŐTTKORBAN sem késő tehát felkeresni a fogszabályozó szakorvost.

Fanny

Miért fontos a fogszabályozás?

A fogszabályozásnak nem csak esztétikai okai lehetnek. Érdemes sorba állítani a fogakat, mert így nemcsak szebbek, hanem jobban is tisztíthatóak lesznek. Így csökken a fogszuvasodás és a fogágybetegségek kialakulásának valószínűsége. Sokakban felmerül a kérdés: mikor kell elkezdeni a kezelést?

Test&Lélek

A szép mosolyért

Gyors fogszabályozásnak is nevezzük ezt az eljárást. Ilyenkor csak az első 4-6 fogat szabályozzuk, a hátsó őrlőfogakhoz nem nyúlunk. A hagyományoshoz képest sokkal kényelmesebb megoldás, mert sem a rágással, sem az állkapocsízülettel nem lesz problémája a páciensnek. Arra törekszünk, hogy a legrövidebb idő alatt a legjobb eredményt érjük el.