Felnőtt fogszabályozás

Felnőttként is belevághatok a fogszabályozásba?

Lehet meglepő, de betegeink nagyobb része felnőtt. Az egészséges fogakról, az önfeledt mosolygásról és a magabiztos megjelenésről felnőttként sem kell lemondanunk egy kis rés vagy rosszul álló szemfog miatt! Egy ember sem „túl öreg“ fogszabályozót viselni! Koronával ellátott és tömött fogakra is felhelyezhető fogszabályozó, így ez sem jelenthet akadályt a felnőttek kezelésénél.

A felnőtt fogszabályozás nem csak arról szól, hogy a páciensnek szebb lesz a mosolya, vagy, hogy a kezeléssel javul az életminősége, nő az önbizalma, felszabadultabbá válik. Azt is figyelembe kell venni, hogy hosszú távon a kezeletlen fogproblémák fogágy-betegséghez vagy akár a fogak elvesztéséhez is vezethetnek, valamint egyéb betegségeket is okozhatnak. A mai modern fogszabályozó készülékeknek köszönhetően olyan hosszú távú megoldást kap a páciens, amely mind egészségügyi szempontból, mind pedig esztétikailag a legkiválóbb eredményt nyújtja a számára. Készítünk külső vagy belső fogsorívre rögzített és kivehető fogszabályozókat is, de az alkalmazott technológia minden esetben a megoldandó problémától függ.

Jelentkezz be konzultációnkra, hogy kiderítsük, szükséged van-e fogszabályozó kezelésre.

Megoldások:

Az első 4 vagy 6 fogadra fókuszálunk, mert ezek a mosolyod meghatározó elemei, ezek látszanak először, amikor mosolyogsz.

Úgy tudjuk ilyen gyorsan – hónapok és nem évek alatt – sorba állítani fogaidat, hogy a hátsó őrlő fogakat nem mozdítjuk el, így a rágással és az állkapocsízületeddel sem lesznek problémáid. Az esetek 95%-ban pedig egészséges fogakat sem kell kihúzni a kezeléshez!
A hasonló kezelésekhez tökéletes megoldás például a Forestadent 2D Lingual fogszabályozó készülék.

Az eredményt tökéletesíthetjük utólagos fogfehérítéssel és a fogak formai kontúrozásával, hogy az eredmény még káprázatosabb legyen.

Felnőtt fogszabályozás

Természetes

A természetes és szép felnőtt fogsor sosem mű és protézis-szerű. Egy természetesen szép mosoly tartalmazhat minimális, 1mm-en belüli elfordulásokat amelyek csak a mosoly tökéletességét hangsúlyozzák.

Felnőtt fogszabályozás

Egyenes

Az első 4 vagy az első 6 fogadra fókuszálunk, mert ezek a mosolyod meghatározó fogai, ha rád néznek mindenki ezt nézi meg először amikor mosolyogsz.

Felnőtt fogszabályozás

Fehér

Szerintem mindenki jobban érzi magát ha hófehérek fogai, ezért a kozmetikai kezelések fontos kiegészítése a fogfehérítés valamint a fogak formai kontúrozása is.

Felnőtt fogszabályozás

4-9 hónap

Úgy tudjuk ilyen gyorsan -hónapok és nem évek alatt- sorba állítani fogaid, hogy a hátsó őrlő fogakat nem mozdítjuk el, így a rágással és az állkapocsizületeddel sem lesznek problémáid. Az esetek 95%-ban pedig egészséges fogakat sem kell ehhez kihúzni!

A fogaink állapota befolyásolja egészségünket, hosszú távon a kezeletlen fogproblémák, a torlódott fogak és a rossz harapási forma hajlamosít az ínybetegségek kialakulására, csontpusztulásra, fogszuvasodásra, a fogak rendellenes kopására, fejfájásra, és akár állkapocs ízületi problémák is kialakulhatnak. A komplex fogszabályozó kezelések célja: a funkcionalitás normalizálása – mint a megfelelő harapás -, hosszú távú stabilitás, ízületi problémák kiküszöbölése, felnőttkori pótlások helyének megteremtése, a tökéletesen illeszkedő fogpótlás előkészítése (preprotetika fogszabályozás), kapcsolódó betegséges megelőzése, és mindezek mellett az esztétikus megjelenés elérése.

Az alábbiakban rendszerbe foglaltuk az általunk kínált fogszabályozó készülékeket, azonban minden páciens egyedi, így a megfelelő készülék kiválasztását minden esetben konzultáció előzi meg, ahol felmérjük a fogak állapotát, és meghatározzuk a lehetséges kezelés részleteit.

Felnőtt fogszabályozó készülékek

Külső, új generációs kerámia készülékek

Átlátszó vagy fogszínű brackettekből és fehér ívekből álló, a fogak külső felszínére rögzített fogszabályozó rendszerek, amelyek gyors és pontos fogmozgatást tesznek lehetővé.

KészülékekMegjegyzésÁr / fogsorívEsztétikai vagy gyors fogszabályozáshozKomplex felnőtt kezelésekhez
Damon Clear első 10 fogon kerámia brackett 300.000 Ft
Empower Clear első 10 fogon kerámia brackett 260.000 Ft

Aligner típusú készülékek

3D technológiával készült, átlátszó kivehető fogszabályozó sínes rendszerek. Két hetente mindig váltjuk ezeket a síneket, amivel lépésenként valósítjuk meg a fogmozgatást, napi 22 órás viseletük javasolt. Könnyű és kényelmes, így méltán elterjedt Amerikában és Nyugat-Európában.

Felnőtt fogszabályozás
KészülékekMegjegyzésÁr / fogsorívEsztétikai vagy gyors fogszabályozáshozKomplex felnőtt kezelésekhez
MyClearBrace áttetsző plasztik 300.000 - 1.100.000 Ft -
Invisalign áttetsző plasztik 1.300.000 Ft

Egyszerű belső készülék

a fogak belső oldalára rögzített fogszabályozó rendszerek, amelyek direkt kozmetikai kezelésekre lettek kifejlesztve, és teljesen láthatatlanok.

KészülékekMegjegyzésÁr / fogsorívEsztétikai vagy gyors fogszabályozáshozKomplex felnőtt kezelésekhez
Forestadent 2D Lingual lingualisan ragasztott fém 250.000 Ft -

Komplex belső készülék

teljes alsó és felső, belső fogszabályozó kezelés, személyre szabottan gyártott arany készülékkel

Felnőtt fogszabályozás
KészülékMegjegyzésÁr / fogsorívEsztétikai vagy gyors fogszabályozáshozKomplex felnőtt kezelésekhez
Incognito teljes belső arany 1.900.000 Ft

Új generációs külső fém és vegyes készülékek

fém brackettekből és fehér ívekből álló, a fogak külső felszínére rögzített fogszabályozó rendszerek. A vegyes készülékeknél az első hat fogon porcelán brackettekkel, a többi brackett fémből készül.

Felnőtt fogszabályozás
KészülékekMegjegyzésÁr / fogsorívEsztétikai vagy gyors fogszabályozáshozKomplex felnőtt kezelésekhez
Damon Q vagy Damon Clear vegyes fém, vagy vegyesen, fém és az első fogakon kerámia brackettek, igény szerint 190.000 - 260.000 Ft
Empower fém, vagy vegyesen, fém és az első fogakon kerámia brackettek, igény szerint 160.000 - 220.000 Ft

A Fogszabályozás menete:

Minden esetben személyes és konzultáció alkalmával mérjük fel, hogy vendégünknek mely felnőtt fogszabályozási technika a megfelelő az elérendő célt és a korrekció mértékét figyelembe véve.

Az első konzultáción az alábbiakat egyeztetjük le a pácienssel:

  • szükség van-e fogszabályozó kezelésre
  • hogyan oldhatjuk meg a páciens problémáját
  • milyen állapotban van a páciens ínye és a fogai, szükség van-e fogkőleszedésre, fogtömésre a fogszabályozó kezelés megkezdése előtt
  • kell-e fogat húzni
  • mennyi ideig fog tartani a kezelés
  • mennyibe fog kerülni a teljes fogszabályozó kezelés

Meghatározzuk a technológiát, a kezelés módját, időtartamát, az aktiválások gyakoriságát.

Költsége: 10.000 Ft egyszeri díj

A fogszabályozó készüléket mindig ép fogakra ragasztjuk fel (nem lehet rossz tömés vagy lyukas fog) illetve a ragasztás előtt egy héttel érdemes a fogkövet is leszedetni ha van. A korszerű ragasztó anyagok szinte megegyeznek a fehér fogtömések anyagaival, fluort adnak le, védik a brackettek alatt a fogakat. Egy fogszabályozó készülék felragasztása kb 1 órát vesz igénybe, nagyon precíz munkát igényel, a ragasztó egy speciális lámpa fényére azonnal megköt.
A pácienst praktikus tanácsokkal látjuk el: mire számíthat, mikor milyen érzékenység várható, fogmosás rejtelmei, mi történik ha valami lejön vagy szúr.

Korszerű fogszabályozó készülékeknél elég 6 hetente jönni aktiválásra. Ekkor a fogszabályozó készülék új energiákkal való ellátására kerül sor, enélkül egy idő után nem csinál semmit illetve a kitűzött kezelés hosszát sem tudnánk tartani. Ilyenkor általában az íveket cseréljük erősebbre és/vagy elasztikus elemekkel esetleg rugókkal egészítjük ki a kezelést. Utána 1-2 napos kisebb érzékenység várható.

Amint lekerül a fix fogszabályozó, megkezdődik a fogszabályozás retenciós fázisa.

A retenciós időszak általában 1,5-2 évig tart. Ezt a periódust legalább annyira komolyan kell venni, mint a rögzített fogszabályozós időszakot, hisz annak a végeredménye csak így lesz tartós. Ne vesszen kárba az addig ráfordított idő és energia!

A retenciós készülékek kivehető fogszabályozók, több típusuk van. Pontosan illeszkednek a szépen rendbe rakott fogsorra, nem hagyják elmozdulni a fogakat. Mindig tiszta fogra kell felhelyezni, illetve ezeket a retenciós készülékeket is tisztítani kell fogkrémmel, fogkefével majd langyos vízzel leöblíteni.

Ezeket a készülékeket érdemes az első évben a nap 24 órájából minél többet hordani, majd egy év után, ha a helyzet engedni, akkor át lehet térni csak az éjszakai viselésre.

További kérdésekre kaphatsz választ a Gyakori kérdések oldalon.

Még többet szeretnél tudni? Kérj időpontot konzultációra!